Het valt voor je pasgeboren kindje niet mee om zichzelf lekker warm te houden. Daarom moet je je kleine uk een handje helpen en dat doe je door een warme kruik in zijn/haar bedje te leggen. Zo ligt je baby warm en comfortabel en slaapt het ook nog eens beter. Wij hebben de beste baby kruik aanbiedingen voor je op een rij gezet.
Onze app is live!
Fashy
Warmwaterkruik Kraus RoodFashy
Warmwaterkruik + Hoes Rood AssortimentFashy
Warmwaterkruik Kraus BlauwBeurer
HK 44 Elektrisch Warmtekussen - Elektrische Warmtekruik - Retro kruik vorm - 50 x 30 cm - 3 Warmtestanden - Max. 65°C - Snelle opwarming - Automatische uitschakeling - Fleece - Machinewasbaar - 3 Jaar garantie - RoodFashy
Warmwaterkruik Hoes BlauwTryco
kruik aluminiumEtos
Kerst Warmwaterkruik met hoes - 1 stukFashy
Warmwaterkruik Single Rib AnthraciteSanodiane
Warmwaterkruik Marineblauw 1,8 l | 1 stukFashy
Warmwaterkruik Extra Zacht Oud Roze | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Rubber Wit Vacht 1 l | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Rubber Veren 1 l | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Marineblauw Hoes 1,8 l | 1 stukIsabelle Laurier
Warmwaterkruik met fluwelen hoes - mintgroenPrenatal
Prénatal Aluminium Kruik 2PackPrenatal
Prénatal aluminium kruik 2 stuksTryco
Aluminium Kruik 2-Pack TR-222101Tryco
Warme Start: Aluminium Kruik + Donatie Stichting BabyspullenSanodiane
Warmwaterkruik Rubber Grijs Vacht 1 l | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Rubber Blauw 1 l | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Varken 1,8 l | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Wit Vacht 1,8 l | 1 stukFashy
Warmwaterkruik Extra Zacht Grijs | 1 stukSanodiane
Warmwaterkruik Blauw Vacht 1,8 l | 1 stukNet als jij, wil ook je baby’tje het graag lekker warm hebben als hij/zij slaapt. Jouw lichaam regelt dat zelf, maar zover is je kindje nog niet. Tot het zover is, zorg je voor een warme kruik in het bedje van je zoontje of dochtertje. De eerste weken is een kruik dan ook gewoonweg onmisbaar. Wij laten je zien waar de beste baby kruik aanbiedingen voor je klaarstaan.
Een baby kruik is dé manier om je kleintje warm en comfortabel te houden. Vooral tijdens de koudere maanden is een kruik onmisbaar, maar zeker ook in babykamers die van zichzelf aan de koele kant zijn. Bijvoorbeeld omdat ze de hele dag in de schaduw liggen. Het principe van een babykruik is even simpel als doeltreffend. Je vult de kruik met warm/heet water, legt deze in het bedje van je baby en je kleintje wordt ‘op temperatuur gehouden’.
Deze manier om je kindje warm te houden is zo oud als de weg naar Rome. Zo gebruikten jouw ouders en grootouders vaak metalen kruiken, die ze vulden met heet water dat vroeger gekookt werd in een fluitketel. Tegenwoordig zijn kruiken in meer varianten verkrijgbaar, van rubberen en siliconen kruiken tot elektrische kruiken die je kunt opladen. Het principe blijft hetzelfde, namelijk ervoor zorgen dat je kindje het ’s nachts aangenaam warm heeft, waardoor het goed kan slapen.
Er zijn verschillende soorten kruiken die elk uiteraard hun eigen specifieke voor- en nadelen hebben. We stellen een aantal soorten even kort aan je voor, om je te helpen bij kiezen van de voor jou beste kruik baby.
We beginnen met de metalen kruiken. Ze zijn vaak gemaakt van roestvrij staal en houden de warmte heel goed vast. Nadeel is dat ze vaak zwaar zijn en dat je goed moet opletten dat ze niet te heet zijn als je ze in het bedje legt. Deze kruiken doe je altijd in een kruikenzak of je wikkelt ze in een hydrofiele doek. Dit om rechtstreeks contact met de tere huid van je kindje te voorkomen.
De tweede soort die we noemen, zijn de rubberen en siliconen kruiken. Deze zijn een stuk lichter dan de metalen tegenhanger. Ze zijn flexibel, omdat rubber en siliconen nu eenmaal ook flexibele materialen zijn. Een rubberen of siliconen babykruik hebben vaak een zachte hoes die voorkomt dat je baby zich aan de kruik brandt. Geen hoesje? Dan zijn er ook voor deze kruiken hoezen of kruikenzakken te koop. Ze houden de warmte net even iets minder lang vast dan metalen kruiken, maar ze zijn daardoor zeker geen mindere keuze.
De meest moderne variant is de elektrische warmtekruik. Deze vul je niet met water, maar sluit je gewoon aan op een stopcontact om op te warmen. Ze zijn handig en praktisch, want je hoeft de kruik niet zelf te vullen met heet water. Elektrische kruiken hebben vrijwel altijd een thermostaat en timer, zodat ze automatisch uitschakelen als ze de juiste temperatuur hebben bereikt. Of ze schakelen uit na een bepaalde tijd. Dit maakt ze erg veilig in gebruik.
Voordat een warmte- of elektrische kruik op de markt komt, is deze uitvoerig getest. Hiervoor heeft ‘Europa’ strenge wet- en regelgeving opgesteld en pas als een kruik aan alle (veiligheids)eisen voldoet, mag deze verkocht worden. Dat is uiteraard een geruststellende gedachte, maar dat wil niet zeggen dat je zelf niet meer op hoeft te letten.
Houd altijd de temperatuur van de kruik goed in de gaten. Een kruik die te heet is, kan brandwonden veroorzaken. Het is dan ook beter om er geen kokend water in te doen. Beter is het om warm water te gebruiken dat lekker warm voelt als het op je elleboog komt. Gebruik altijd een kruikenzak of hoes om de kruik in te wikkelen, maar je kunt hier ook een hydrofiele luier voor gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je baby niet direct contact heeft met de hete kruik.
Controleer de kruik regelmatig op lekkages en slijtage. In rubberen en siliconen warmtekruiken kunnen na verloop van tijd kleine scheurtjes komen. Een lek is vanzelfsprekend gevaarlijk, want dan ontsnapt er heet water. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Vul de kruik altijd in de badkamer of keuken en niet in de buurt van je baby.
Vul een rubberen of siliconen kruik tot ongeveer driekwart vol en zorg ervoor dat je eventuele lucht eruit laat voordat je de dop stevig vastdraait. Dit voorkomt dat de kruik onder hoge druk komt te staan.
Leg de kruik ongeveer een half uur voordat je baby naar bed gaat in het bedje. Wordt het bedje van je kindje voorverwarmd en is het bedje heerlijk op temperatuur als je je kleintje naar bed brengt. Leg de kruik bij voorkeur aan het voeteneinde in het bed, maar nooit direct tegen je baby aan.
Gebruik de kruik vooral in de koudere maanden of als je merkt dat je baby het lastig heeft om zichzelf warm te houden. Weet bovendien dat niet alle baby's een kruik nodig hebben. Als de babykamer warm genoeg is en je baby voldoende warme kleertjes draagt, is dit namelijk echt niet altijd nodig.
Een kruik gebruik je meestal totdat je baby ongeveer drie tot zes maanden oud is. Natuurlijk is dit afhankelijk van de kamertemperatuur en of je baby zichzelf goed warm kan houden. Zodra je merkt dat je baby zelf goed op temperatuur blijft, kun je stoppen met het gebruik van een kruik.
Het voordeel van een elektrische kruik is dat die gemakkelijk en veilig in gebruik is. Je hoeft deze zelf niet met warm water te vullen, de temperatuur wordt automatisch geregeld en hij slaat af als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Ja, een kruik kan ook helpen bij het verlichten van buikkrampjes.