Elke keer naar buiten lopen om een vieze luier in de container te gooien? Daar moet je toch niet aan denken! Maak het jezelf makkelijk en zet een luieremmer neer op de babykamer. Wij hebben de beste luieremmer aanbiedingen overzichtelijk voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld die van Tommee Tippee en We-Too.
Onze app is live!
Tommee Tippee
Twist & Click starterpakket luieremmer + 6 refillTommee Tippee
Twist & Click XL Luieremmer Wit / GrijsUbbi
Luieremmer IvoorBébé-jou
luieremmer SteppeLuma
luieremmer Iron blueDiaper Champ
One Standaard - SilverTommee Tippee
Twist & Click Luieremmer Cotton WhiteUbbi
Luieremmer MarbleUbbi
Luieremmer WitTommee Tippee
Sangenic Simplee Luieremmer grijsUbbi
Luieremmer GrijsDiaper Champ
Classic reukloze luieremmer regularBébé-jou
Luieremmer WitLuma
Luieremmer Desert TaupeBébé-jou
luieremmer Breeze GreenDiaper Champ
Classic reukloze luieremmer mediumLuma
Luieremmer Olive greenKorbell
Luieremmer PinkBébé-jou
Bebe-Jou Sweet Butterfly LuieremmerBébé-jou
Bebe-Jou Ocean Vibes LuieremmerWe-Too
Essential Luieremmer WitChicco
Luieremmer Odour Off witWe-Too
Luieremmer OatmealDiaper Champ
Luieremmer ONE Maxi Handsfree, zilver/witUbbi
Biologisch Afbreekbare Zakken Luieremmer 3-PackBébé-jou
Luieremmer TaupeBébé-jou
Bebe-Jou Fabulous Luieremmer Griffin GreyUbbi
® Cloudy Blue luieremmer, blauwBébé-jou
Bebe-Jou Sepp LuieremmerBébé-jou
Bebe-Jou Nijntje Nina In Bad LuieremmerDe geur van een vieze luier is bepaald geen pretje. Daar wil je dus zo snel mogelijk van af. De snelste manier om vieze luiers te laten verdwijnen, zodat je ze niet meer ruikt, is ze weggooien in een luieremmer. Wij laten je zien waar de beste luieremmer aanbiedingen van dit moment op je wachten, bijvoorbeeld die van DiaperChamp en Korbell.
Een luieremmer is eigenlijk niets anders dan een prullenbak die speciaal ontworpen is om gebruikte luiers op een hygiënische en geurvrije manier weg te gooien. In tegenstelling tot een gewone prullenbak heeft een luieremmer vaak een deksel. Soms hebben deze emmers zelfs een speciaal mechanisme om nare geuren binnen te houden.
Luieremmers zijn erg praktisch, want nu hoef je niet meteen naar buiten om de vieze luier weg te gooien als je je kindje verschoond hebt. Je kunt de luiers gewoon in de luieremmer doen, zonder dat de (baby)kamer naar vieze luiers gaat stinken. Een luierprullenbak is ook hygiënischer. De kans dat bacteriën en viezigheid zich verspreiden is namelijk een stuk kleiner.
Er zijn verschillende soorten luieremmers en dat had je misschien niet verwacht. Laten we eens kijken waar je uit kunt kiezen.
Ten eerste heb je de eenvoudige luieremmers. Dit zijn de basic modellen die eigenlijk gewoon afgesloten prullenbakken zijn. Afsluiten doe je door middel van een deksel die ‘los’ op de emmer ligt. Ze zijn meestal goedkoop en doen hun werk prima. Maar verwacht niet van deze emmers dat ze iets doen aan het bestrijden van vieze geurtjes, want dat is niet het geval. Ze zijn een goede keuze als je niet te veel geld uit wilt geven aan dit soort oplossingen en je de vieze luiers toch regelmatig buiten in de container gooit.
Dan zijn er de geurdichte luieremmers. Deze hebben vaak een speciaal systeem dat de geuren als het ware opsluit. Of de zakken die in deze emmers moeten hebben meerdere lagen die de geur vasthouden. Dit is vooral handig als je de luiers wat langer in de emmer laat zitten. Sommige merken/modellen hebben een mechanisme dat elke luier afzonderlijk verpakt, waardoor geuren echt helemaal geen kans krijgen om te ontsnappen. Het zal je niet verbazen dat deze emmers voor luiers vaak tot de duurste behoren.
De laatste soort die we noemen, zijn de handsfree luieremmers. Deze kun je openen zonder je handen te gebruiken. Je opent de emmer met bijvoorbeeld een voetpedaal of met een sensor. Je hoeft alleen maar met je voet op het pedaal te gaan staan of je hand voor de sensor te bewegen en de emmer gaat open. Dit is best handig, want met een klein hummeltje heb je al snel je handen vol.
Niemand wil dat zijn huis of de kamer waarin je je kindje verschoont naar poep- of plasluiers ruikt. Kies dan ook een luier emmer die geuren goed binnenhoudt. Sommige modellen hebben speciale sluitingen of systemen die helpen om nare geurtjes tegen te houden.
Een ander punt om op te letten is hoeveel vieze luiers je in de luieremmer kwijt kunt. Kies een luierprullenbak op basis van hoe vaak je de vieze luiers buiten in de container wilt weggooien. Als je niet elke dag de zak wilt vervangen, is het fijn als je een behoorlijk aantal luiers in de emmer kwijt kunt. Vind je het wel zo hygiënisch om deze zak toch wel regelmatig te vervangen? Kies dan voor een luieremmertje waarin je er simpelweg wat minder in kwijt kunt.
Sommige merken luieremmers werken alleen met specifieke zakken of cartridges. Dat is natuurlijk best slim van deze merken, want je bent hierdoor verplicht om ook hun luierzakken te gebruiken. Hier tegenover staat wel dat het juist deze zakken en cartridges zijn die altijd passen en niet snel kapot gaan. Er zijn ook modellen die compatibel met gewone vuilniszakken of universele luieremmerzakken. Deze zijn over het algemeen een stukje goedkoper.
Het gebruiksgemak van de luieremmer is ook iets om in de gaten te houden als je er eentje gaat kopen. Kijk of de emmer makkelijk te openen en te sluiten is. Sommige emmers hebben een voetpedaal of een opening die werkt op basis van een sensor. Check dan gelijk even of het vervangen van de zakken eenvoudig is.
Het onderhouden en schoonmaken van een luieremmer is belangrijk om ervoor te zorgen dat zijn werk naar behoren blijft doen. We geven je hiervoor natuurlijk graag een paar tips.
Zelfs de beste geurdichte systemen kunnen na verloop van tijd geurtjes beginnen af te geven. Maak daarom de emmer minstens één keer per week goed schoon. Gebruik warm water met een sopje om alle oppervlakken af te nemen. Vergeet hierbij de binnenkant van de deksel niet, want dat is de plek waar bacteriën zich makkelijk ophopen.
Naast regelmatig schoonmaken, is het minstens zo belangrijk om de zakken/cartridges op tijd te vervangen. Laat de luiers niet te lang in de emmer zitten. Want hoe langer ze erin blijven, hoe meer kans dat vieze geuren zich toch verspreiden.
Een andere tip die we je niet willen onthouden, is om de luieremmer af en toe buiten in de zon te zetten. UV-licht helpt bacteriën te doden, waardoor je emmer fris blijft ruiken. Zorg er wel voor dat je de emmer goed afdroogt voordat je hem weer binnen gebruikt, om schimmelvorming te voorkomen.
Tot slot, vergeet niet om af en toe de bewegende delen van de luieremmer te controleren, zoals het voetpedaal of de sensor. Doe dit ook voor het handvat van de deksel van een eenvoudige luieremmer. Even een doekje over deze onderdelen halen, zorgt ervoor dat ze in goede conditie blijven. En natuurlijk is dit ook wel zo hygiënisch.
We too is een merk dat bekend staat om zijn relatief eenvoudige, maar bijzonder effectieve luieremmers. Het merk levert emmers van goede kwaliteit zonder al te veel poespas. Ze zijn makkelijk in gebruik en hebben een degelijke geurbestrijding. Ze zijn een goede keuze als je een emmer zoekt die niet te duur is.
Korbell luieremmers vallen op door hun gebruiksgemak. Ouders vinden het prettig dat de Korbell emmers een voetpedaal hebben, waardoor je de emmer kunt openen zonder je handen te gebruiken. De navullingen van Korbell zijn redelijk betaalbaar en eenvoudig te vervangen.
Ubbi is een ander populair merk dat bekend staat om zijn stijlvolle en duurzame luieremmers. Wat Ubbi luieremmers bijzonder maakt, is dat ze van staal zijn gemaakt en niet van plastic. Dit helpt om geurtjes beter binnen te houden en maakt ze bovendien erg stevig. Een bijkomend voordeel is dat je er gewone vuilniszakken in kunt doen.
Diaperchamp is een merk dat zich richt op geurdichte luieremmers zonder dat je daar speciale navullingen voor nodig hebt. Dit scheelt in de kosten, omdat je gewoon standaard vuilniszakken kunt gebruiken. Diaperchamp luieremmers houden geurtjes goed binnen en zijn makkelijk in het dagelijks gebruik.
Het verschil tussen beide is dat een luieremmer speciaal gemaakt is om de geur van vieze luiers binnen te houden. Een gewone prullenbak is dit niet.
Ja, een luieremmer kan ook gebruikt worden voor katoenen luiers. Je moet wel rekening houden met het feit dat katoenen luiers vaak groter zijn en meer ruimte innemen. Dat betekent dat je de emmer vaker moet legen. Ook zal je de emmer wat vaker schoon moeten maken.
Dat hangt af van het merk of model. Voor sommige luieremmers heb je speciale navullingen (of cartridges) nodig die passen geurvergrendelingssysteem van de emmer. Voor andere modellen kun je juist met gewone vuilniszakken uit de voeten.