Wist je dat er vroeger een tijd was dat je echt bijzonder was als je een spelcomputer had? Dat is vandaag de dag nauwelijks voor te stellen, want nu ben je eerder een uitzondering als je er niet eentje hebt. Een gameconsole biedt jong en oud plezier en verbindt mensen van over de hele wereld met elkaar. Wij hebben de beste gameconsole aanbiedingen voor je op een rij gezet, waaronder de beste PS5 aanbieding, Xbox aanbieding en Nintendo Switch aanbieding.
Onze app is live!
Nintendo
Switch Oled - Rood/blauwNintendo
Switch race stuurNintendo
Switch Oled - WitNintendo
Switch + Switch Sports + 12 maanden NSOSony
Playstation 5 - Disc Edition - SlimSony
PlayStation 5 Pro-consoleNintendo
Switch Switch Lite - CoralNintendo
Switch Lite - TurqoiuseSony
PlayStation 5 Console Digital Edition (Slim) bundelSony
Playstation 5 - Digital Edition - SlimNintendo
Switch Switch Lite - BlauwNintendo
Switch Switch - Rood/blauwNintendo
Switch OLED (Wit) + Mario Kart 8 Deluxe + 12 maanden NSONintendo
Switch Switch Lite - GeelNintendo
Switch Switch Lite Hyrule EditionMicrosoft
Xbox Series X Console 1 TB - Robot White - Digital EditionMicrosoft
Xbox Series S - wit/zwart - 512GBNintendo
Switch Lite-bundel voor Animal Crossing: New Horizons turquoise + 12 maanden NSOMicrosoft
Xbox Series X - Zwart - 1TBSony
Playstation 5 - Disc Edition - Slim + 2 Dualsense ControllersSony
PlayStation 5 Console Slim + Fortnite Cobalt Star BundelNintendo
Switch Oled - Rood - Mario Red EditionNintendo
Switch OLED + Super Mario Bros Wonder + 12 maanden NSOSony
PlayStation 5 Console Digital Edition Slim + Fortnite Cobalt Star BundelMicrosoft
Xbox Series S - Carbon Black (zwart) - 1TBMicrosoft
Xbox Series S - wit/zwart - 512GB + 3 Maanden Game Pass UltimateNintendo
Switch Lite-bundel voor Animal Crossing: New Horizons koraal + 12 maanden NSONintendo
Switch (2019 upgrade) - Red/Blue SwitchNintendo
Switch Lite - Coral - Animal Crossing New Horizons EditionNintendo
Switch Lite - Turquoise - Animal Crossing New Horizons EditionOf je nu een beginnende gamer bent of een gevorderde, er is altijd een gameconsole die bij je past. Zo speelt de één het liefst op een Playstation, terwijl er voor de ander niets boven een Xbox gaat. En onderweg lekker gamen? Dat doe je natuurlijk op een Nintendo Switch.
De allereerste gameconsole die thuis te gebruiken was, was de Magnavox Odyssey. Deze spelcomputer is ontworpen door Ralph Baer en zag in 1972 het daglicht. Deze console wordt gezien als de voorloper van de huidige videogame industrie. Het was een eenvoudig apparaat zonder geluid en met zeer simpele grafische mogelijkheden, die alleen lichte vierkantjes op het scherm weergaf. Je kon er spellen als tafeltennis en een soort schietspel op spelen, die zeer primitief waren als je ze vergelijkt met wat we tegenwoordig gewend zijn.
Het duurde niet lang voordat er meer geavanceerde gameconsoles op de markt kwamen. Het bekendste voorbeeld hiervan is misschien wel de Atari 2600 die in 1977 uitkwam. Deze gameconsole was revolutionair vanwege zijn verwisselbare cartridges, waardoor je snel en gemakkelijk van game kon wisselen en een eigen collectie games kon opbouwen. De Atari 2600 bood ook aanzienlijk verbeterde graphics ten opzichte van zijn voorgangers en had zelfs geluid. Games zoals 'Space Invaders' en 'Pac-Man' die je met deze gameconsole speelde, werden en zijn tot op de dag van vandaag een begrip.
In de loop van de tijd zijn er heel wat verschillende merken geweest die gameconsoles hebben gemaakt. Het ene merk was succesvoller dan het andere en als we terug zijn in anno nu, dan zien we dat er eigenlijk drie grote merken zijn die de gameconsole markt domineren. Dit zijn de gameconsoles en games van Playstation, Nintendo en Xbox. Merken als Sega en Philips hebben uiteindelijk het onderspit moeten delven en konden niet op tegen onder andere de innovatiekracht van deze ‘grote drie’.
Een Playstation gameconsole heet voluit eigenlijk een Sony Playstation. Maar aangezien deze gameconsole gewoonweg een begrip is geworden, laten we de fabrikant achterwege en hebben we het alleen nog maar over de Playstation. En zelfs dat hebben we afgekort, namelijk tot PS. Wat maar weinig mensen weten, dat is dat deze gameconsole voortgekomen is uit een flink oplopende ruzie tussen Nintendo en Sony. Sony-bestuurder Ken Kutaragi was hier zo woedend over dat hij alles op alles zette om zelf een gameconsole te ontwikkelen. En met succes.
In 1994 lanceerde Sony de eerste PlayStation console in Japan, gevolgd door releases in Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld. De console was revolutionair vanwege het gebruik van cd-roms in plaats van de traditionele spelcartridges, wat complexere en visueel meer indrukwekkende games opleverde. Het was ook een van de eerste gameconsoles die een volwassen publiek aantrok. Dit had een flinke verschuiving in de gaming industrie tot gevolg.
De PlayStation werd in no time een gigantisch succes, waardoor Sony al snel een dominante speler in de gaming industrie werd. Dit succes leidde tot meerdere opvolgers van de PS1, waaronder de PlayStation 2, die één van de best verkopende gameconsoles aller tijden werd. Sony bleef innoveren met de PlayStation 3, die geavanceerde graphics en online functionaliteiten introduceerde. Weer later kwam de de PlayStation 4 uit, die op zijn beurt eind 2020 opgevolgd werd door de PS5.
Nintendo is één van de meest invloedrijke merken in de gaming industrie. Het merk begon in 1889 als een producent van handgemaakte speelkaarten in Kyoto, Japan. Het bedrijf experimenteerde met verschillende bedrijfsmodellen waaronder de verkoop van speelgoed en zelfs rijst. Dit was bepaald geen succes en het bedrijf besloot zich toe te leggen op waar het goed in was, de entertainment industrie. Zo begaf Nintendo zich in de jaren '70 op de videogamemarkt.
Nintendo's eerste grote succes in videogames was met de lancering van hun arcade game 'Donkey Kong' in 1981, waarin het personage Mario voor het eerst verscheen. Grappig is dat Mario toen nog timmerman was en als Jumpman door het leven ging. Deze doorbraak leidde tot de creatie van de Nintendo Entertainment System (NES) in 1983, een gameconsole die wereldwijd enorme impact had. Met iconische games zoals 'Super Mario Bros' en 'The Legend of Zelda' tilde Nintendo het concept van thuis gamen naar een heel nieuw level.
In de jaren die volgden, bleef Nintendo innoveren met consoles zoals het Super Nintendo Entertainment System (SNES), de Game Boy - een pionier in draagbare gaming - en later de Nintendo 64, die baanbrekend was met zijn 3D-graphics. De innovatie ging verder met de introductie van de Wii in 2006, die bewegingsgevoelige besturing introduceerde en een heel nieuw publiek aantrok.
Nintendo staat bekend om zijn vermogen om traditionele gaming te combineren met innovatieve technologieën. Dit is duidelijk te zien is in hun recentere gameconsoles zoals de Nintendo Switch. Deze console die in 2017 uitgebracht werd, combineert draagbare en ‘thuisgaming’ op een unieke manier.
Xbox is eigendom van Microsoft en deze gameconsole maakte zijn debuut in 2001. Hiermee werd Microsoft een nieuwe speler in een markt die gedomineerd werd door gevestigde namen als Sony en Nintendo. De originele Xbox was opmerkelijk vanwege zijn krachtige hardware, waaronder een ingebouwde harde schijf, die een primeur was voor gameconsoles. Eén van de meest opvallende successen van de Xbox was de lancering van de game 'Halo: Combat Evolved'. Deze Xbox game werd al snel een fenomeen en verwierf een legendarische status de gaming wereld.
Een andere belangrijke innovatie van Xbox was de introductie van Xbox Live in 2002, een online gaming- en digitale mediadienst die multiplayer gaming, digitale gameaankopen en een sociaal netwerk voor gamers bood. Dit was een gamechanger in de industrie, die de weg vrijmaakte voor online multiplayer en digitale distributie in gaming. De opvolger van de Xbox werd de Xbox 360 die in 2005 op de markt verscheen. De Xbox 360 bouwde voort op dit succes en werd een van de best verkopende consoles van zijn generatie. Het bracht nieuwe innovaties zoals de Kinect, een bewegingsgevoelige camera, en een meer complete, uitgebreidere Xbox Live-ervaring.
Microsoft zette zijn opkomst in de gamingwereld voort met de Xbox One in 2013, die zich richtte op integratie met andere media en het aanbieden van een all-in-one entertainmentervaring. De Xbox One werd later gevolgd door geavanceerdere versies zoals de Xbox One X. Met de lancering van de Xbox Series X en Series S in 2020, zette Microsoft opnieuw een grote stap voorwaarts op het gebied van prestaties, laadtijden en grafische kwaliteit, waarbij het zich positioneerde als een van de krachtigste gameconsoles die er op dit moment (2023) verkrijgbaar zijn.
We hebben een aantal dingen waar je op moet letten als je een gameconsole gaat kopen voor je op een rij gezet:
Spelaanbod:
Bekijk of je je favoriete games wel kunt spelen op de gameconsole die je interesse heeft.
Hardware en prestaties:
Vergelijk de grafische kwaliteit, laadtijden en algemene prestaties van de consoles. Nieuwere modellen bieden vaak betere prestaties en hogere resoluties, zoals bijvoorbeeld 4K.
Opslagruimte:
Zorg ervoor dat de console voldoende opslagruimte heeft voor games en gegevens, zeker als je van plan bent digitale versies van games te kopen of wanneer je console alleen geschikt is voor het spelen van digitale games.
Backward compatibility:
Misschien had je al een console en ga je een nieuwere versie kopen. Controleer dan of je nieuwe gameconsole je oude games ondersteunt, zodat je deze kunt blijven spelen.
Voor multiplayer games is het essentieel om meer dan één controller te hebben. Zorg ervoor dat je extra controllers koopt die compatibel zijn met je console. Om ervoor te zorgen dat je controllers altijd opgeladen en klaar voor gebruik zijn, kan een oplaadstation erg handig zijn. Voor online multiplayer games is een goede headset met een heldere microfoon en comfortabele pasvorm toch eigenlijk wel een must-have.
Als je console beperkte opslagcapaciteit heeft, is een externe harde schijf nuttig om meer games en media op te slaan. Voor de beste grafische prestaties en om volledig gebruik te maken van 4K-capaciteiten, is het belangrijk om een goede kwaliteit HDMI-kabel te hebben. Voor consoles die uitbreidbare opslag ondersteunen, zoals de Nintendo Switch, zijn extra geheugenkaarten handig voor het opslaan van meer games. En ben je een hardcore gamer? Investeer dan ook in een goede, ergonomische gamingstoel.
Dat is een game op zich, want de beste Playstation aanbieding, Nintendo aanbieding of Xbox aanbieding heb je nu eenmaal niet zomaar gevonden. Dat kan ook niet anders met zoveel verschillende winkels die gameconsoles verkopen. Wij helpen je hier graag bij en hebben al heel wat voorwerk voor je gedaan. Wij vergelijken namelijk de prijzen van de gameconsoles van de drie grootste merken. Hierdoor weten wij als geen ander waar je het goedkoopst uit bent. Check het aanbod op onze website, vind je favoriete gameconsole en wij laten je er meteen de beste aanbieding van zien. Zo bespaar je heel gemakkelijk veel geld. Kun je misschien wel een extra game kopen.