Het is best wel fijn als je op afstand een oogje in het zeil kunt houden als je baby slaapt. Een babyfoon waarschuwt je als er iets aan de hand is met je kindje. Dit kan zijn door middel van geluid, maar er zijn ook babyfoons waarop je kunt zien wat er op de babykamer gebeurt. Waar je ook voor kiest, wij hebben de beste babyfoon aanbiedingen voor je verzameld, bijvoorbeeld die van Alecto en Philips Avent.
Onze app is live!
Alecto
DBX-115 Full Eco DECT babyfoonPhilips Avent
Babymonitor met video SCD882/26Alecto
DVM-75 babyfoon met camera en 2.4" kleurenschermPhilips Avent
Babymonitor met video SCD892/26Maxi-Cosi
See babymonitorAlecto
DVM149 babyfoon met camera en 4.3" kleurenscherm - ZwartAlecto
SMARTBABY10 Wifi babyfoon met camera, wit/grijsMotorola
PIP 1010 BabyfoonBabymoov
Premium Care BabyfoonBabymoov
Expert Care BabyfoonMotorola
PIP 11 BabyfoonMotorola
VM 35 BabyfoonAlecto
DVM-64 babyfoon met camera en 2.4" kleurenschermMaxi-Cosi
See Baby Monitor Pro See Pro Babyfoon - Cryassist - scherm 5 inchPhilips Avent
SCD733/26 DECT babyfoon SCD733/26Alecto
VIDEO Baby DVM-150 Babyfoon met cameraMotorola
VM 35-2 BabyfoonMotorola
VM 483 BabyfoonPhilips Avent
DECT Babyfoon SCD502/26Motorola
PIP 1610 BabyfoonMotorola
Babyfoon met camera VM65X Connect met wieghouderAlecto
DBX-80 Babyfoon UitbreidingAlecto
DVM200XL Babyfoon Wit / AntracietPhilips Avent
SCD503/26 DECT Audio-Babyfoon SCD503/26Philips Avent
SCD713/26 DECT Audio-Babyfoon SCD713/26Alecto
SMARTBABY5 Wifi babyfoon met camera - WitAlecto
SMARTBABY10BK - Wifi babyfoon met camera - ZwartAlecto
DBX110 babyfoon Full Eco DECT - wit/blauwAlecto
DVM71BK - babyfoon met camera en 2.4" kleurenscherm - ZwartAlecto
BW600 DVM200MGS babyfoon met camera en 4.3" kleurenscherm, wit/grijsEen babyfoon is dé manier om op afstand je kindje in de gaten te houden. Niet om je kleine uk te controleren, maar om te checken of alles wel goed gaat. Dat geeft jezelf rust en dat is minstens zo belangrijk. Wij laten je zien waar de beste babyfoon aanbiedingen voor je klaarstaan, bijvoorbeeld die van Luvio en Elro.
Wanneer je op zoek gaat naar een babyfoon, kom je er al snel achter dat je nogal wat te kiezen hebt. Hierdoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kun je babyfoons onderverdelen in grofweg drie categorieën. En daarmee wordt kiezen meteen een stuk overzichtelijker en makkelijker. We vertellen je natuurlijk graag meer over deze categorieën.
We beginnen met de meest eenvoudige babyfoons die er zijn, de audio babyfoon. Je hoort het als je baby geluid maakt en meer dan dit doen de babyfoons uit deze categorie niet. Dat is niet per se een nadeel, want voor veel mensen is dit meer dan genoeg. Het grote voordeel is dat ze meestal een stuk goedkoper zijn en ze zijn over het algemeen makkelijk in te stellen.
Dan heb je de babyfoon met camera, ook wel video babyfoons genoemd. Het grote voordeel van deze apparaten is natuurlijk dat je je kindje niet alleen hoort, maar ook kunt zien. Dit geeft veel ouders rust, maar anderen worden er juist onrustig van, omdat ze afgeleid worden door elke beweging die hun kindje maakt. Veel van deze babyfoons hebben nachtzicht, zodat je je kleine uk ook goed in het donker ziet.
De meest geavanceerde babyfoon die er is, dat is de smart babyfoon. Deze babyfoons zijn via een app verbonden met je smartphone. Je krijgt vaak niet alleen audio en video door, maar afhankelijk van merk en model kun je ook andere meldingen op de app krijgen. Denk hierbij aan temperatuurmetingen en metingen met betrekking tot de ademhaling van je baby. Deze apparaten zijn leuk en handig als je van technologie houdt én graag alles in de gaten houdt. Een stabiele internetverbinding is wel een must. Het nadeel? Ze zijn over het algemeen duurder dan de babyfoons uit de andere categorieën Ook zijn ze vaak wat ingewikkelder wat betreft instellen en gebruik.
Bij het kiezen van een babyfoon zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten.
Het bereik van de babyfoon bijvoorbeeld. Het bereik geeft aan hoe ver je van de babykamer weg kunt zijn en je kindje nog steeds kunt horen en/of zien. In je eigen huis is dit vrijwel nooit een probleem. Maar ben je veel buiten of wil je ook je kindje in de gaten houden als je even een bakkie koffie drinkt bij de buren, dan moet het bereik van de babyfoon wel groot genoeg zijn.
Ook de batterijduur is een factor van belang. Elke paar uur de batterij op moeten laden of om de paar dagen de batterijen moeten vervangen, daar zit je niet op te wachten. Check hoelang de babyfoon meegaat als deze volledig is opgeladen. Handig, er zijn modellen die een energiebesparende modus hebben.
De geluidskwaliteit moet vanzelfsprekend gewoon goed zijn. Je wilt helder en duidelijk kunnen horen wat er in de babykamer gebeurt.
Kies je voor een video babyfoon? Dan is de kwaliteit van het beeld belangrijk. Je wilt een scherp en duidelijk beeld van je baby, zowel overdag als 's nachts. Check de resolutie van de camera en of de babyfoon nachtzicht heeft.
Twee-weg communicatie is een heel handige functie die veel babyfoons hebben. Hiermee kun je niet alleen horen wat er in de babykamer gebeurt, maar ook terugpraten naar je baby. Zo kun je je kindje makkelijk geruststellen, zonder dat je gelijk naar je kleine spruit toe hoeft.
Sommige babyfoons hebben extra functies die jij wellicht belangrijk vindt. Denk aan temperatuurmeters die je laten weten hoe warm of koud het in de babykamer is. Dit kan handig zijn om ervoor te zorgen dat de kamer altijd een aangename temperatuur heeft. Andere babyfoons hebben bewegings- of ademhalingssensoren, die je waarschuwen als er iets aan de hand zou kunnen zijn.
Je wilt natuurlijk niet dat anderen kunnen meeluisteren of meekijken in de babykamer. Daarom is het goed om te weten hoe goed de babyfoon beveiligd is.
Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet te letten, is of de signalen versleuteld zijn. Dit betekent dat de informatie die wordt verzonden tussen de zender (in de babykamer) en de ontvanger (bij jou) wordt gecodeerd. Hierdoor wordt het veel moeilijker voor iemand anders om het signaal op te pikken en mee te luisteren.
Ook wil je vast weten hoe gevoelig een babyfoon is voor storingen. Vooral als je in een drukke buurt woont of als er veel andere draadloze apparaten in huis zijn, kan dit een probleem zijn. Een analoge babyfoon is bijvoorbeeld storingsgevoeliger dan een DECT babyfoon. Dat komt omdat deze laatste een digitaal signaal verzend.
Als je kiest voor een smart babyfoon die verbinding maakt met je wifi-netwerk en via een app op je smartphone werkt, is het nog belangrijker om op de beveiliging te letten. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van een beveiligde verbinding. Het instellen van een sterk wachtwoord voor de app en je wifi-netwerk draagt uiteraard direct bij aan veiligheid en privacy.
Een babyfoon moet makkelijk in het dagelijks gebruik zijn en geen hogere wiskunde. De meeste babyfoons zijn tegenwoordig plug-and-play. Dit houdt in dat je de stekker in het stopcontact steekt en ze meteen werken. En soms moet je een paar stappen doorlopen om de zender en ontvanger met elkaar te koppelen.
Het is natuurlijk wel zo handig als je de ontvanger makkelijk met je mee kunt nemen. Veel babyfoons hebben een handige clip waarmee je ze aan je broek of riem kunt vastmaakt. Zo heb je altijd je handen vrij en kun je toch horen wat er in de babykamer gebeurt.
Het display en de interface van de babyfoon spelen ook een grote rol in het gebruiksgemak. Een helder en duidelijk scherm, zeker bij video babyfoons, maakt een wereld van verschil. Je wilt snel kunnen zien wat er aan de hand is zonder dat je eerst allerlei menu’s door moet lopen. Verder is het fijn als het display van de ontvanger automatisch aan- en uitgaat als er geluid wordt gedetecteerd. Dit zorgt ervoor dat je niet constant op een scherm hoeft te kijken.
Alecto is een merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en gebruiksvriendelijke babyfoons. Ze hebben een breed assortiment dat varieert van eenvoudige audio babyfoons tot geavanceerde modellen met video. De babyfoons van Alecto hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Luvion richt zich vooral op de wat luxere babyfoons met veel extra functies. Denk aan hoge resolutie schermen en babyfoons met bewegingssensoren. De beeldkwaliteit en de betrouwbaarheid van de verbinding zijn erg goed.
Philips is een merk dat geen introductie nodig heeft. Hun Avent-serie babyfoons is erg populair en wordt vaak aanbevolen door ouders en deskundigen. Philips babyfoons zijn zeer betrouwbaar en leveren goede prestaties als het gaat om geluidskwaliteit en bereik.
Eufy is een relatieve nieuwkomer op de markt, maar heeft snel een goede reputatie opgebouwd. Eufy babyfoons, vooral hun videomodellen, staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Ze werken goed samen met de mobiele app, waarmee je de babyfoon via je smartphone kunt bedienen.
De twee-weg communicatie van een babyfoon werkt als een intercom. Je kunt hierdoor, je baby niet alleen horen, maar je kunt ook terugpraten. Dit kan handig zijn om je baby gerust te stellen zonder dat je direct naar je kindje toe hoeft te aan. Je drukt simpelweg op een knop op de ontvanger en kunt dan via de ingebouwde microfoon spreken. Je stem komt dan uit de luidspreker in de babykamer.
Digitale babyfoons gebruiken digitale technologie om signalen te verzenden. Hierdoor is het geluid erg goed en heb je nauwelijks tot geen last van storingen. Analoge babyfoons daarentegen gebruiken oudere, analoge signalen. Deze signalen zijn gevoeliger voor ruis en interferentie. Digitale babyfoons bieden bovendien over het algemeen een betere beveiliging, waardoor het moeilijker is voor anderen om het signaal op te pikken.
Hoe groot het bereik van je babyfoon moet zijn, hangt af van de grootte van je huis en waar je de babyfoon wilt gebruiken. Als je in een klein appartement woont, is een klein bereik al voldoende. Woon je in een groter huis of wil je de babyfoon ook buiten gebruiken? Dan heb je er eentje nodig met een groter bereik. Het bereik wordt aangegeven in meters. Houd er rekening mee dat muren en andere obstakels het bereik kunnen verminderen.