Oeps...
We hebben geen producten kunnen vinden die voldoen aan de door jou opgegeven filtercombinatie.
Pas de zoekopdracht aan voor nieuwe resultaten.
Onze app is live!
Vind je deze categorie waardevol? Laat het ons weten zodat we een betere gebruikerservaring kunnen bieden. Druk op like of dislike om jouw stem te laten gelden.
Een zwemluier werkt tot op zekere hoogte hetzelfde als een luierbroekje. Tenminste, wat aan- en uittrekken betreft. Verder houdt de vergelijking wel op. Een zwemluier heeft namelijk geen absorberende kern die vocht opneemt. De functie van een deze luier is ook niet het opvangen van de plas van je kindje. Nee, deze luiers zijn gemaakt om te voorkomen dat ontlasting in de vorm van poep in het water komt. De elastische tailleband en beenelastieken van deze luiers sluiten bijzonder goed en strak aan op het lichaam van je baby. In het geval van een ‘ongelukje’ komt dit hierdoor niet in het water terecht. De plas van je kindje wordt snel afgebroken door de chemicaliën in het zwemwater, dus is het niet erg als je kindje een plas doet tijdens het zwemmen. Lees ook ons blog over dit onderwerp.
Nee, wegwerpzwemluiers nemen geen vocht op en dat is maar goed ook. Als een zwemluier vocht op zou nemen, dan zuigt de luier zich meteen als je het water in gaat vol. Dit is gevaarlijk voor je kindje, want door het gewicht van de volle zwemluier kan hij kopje onder gaan. Het is niet erg dat een zwemluier geen plas opneemt. De chemicaliën in zwemwater breken de schadelijke stoffen in urine namelijk meteen af, wanneer je kindje toch een plas in het zwembad doet.
Als je met je baby gaat zwemmen, dan wil je natuurlijk niet dat hij in het water poept. Een plasje doen is nog zo erg niet, want dat lost wel op door de chemicaliën in het zwemwater. Poep is een ander verhaal. Wanneer dit in het zwemwater terecht komt, moet iedereen direct uit het water. Het hele bad moet dan schoongemaakt worden om de schadelijke poepbacteriën te verwijderen. Reden genoeg dus om je kindje een speciale luier voor het zwemmen aan te trekken als je met je zoontje of dochtertje gaat zwemmen.
Of je nu in Nederland op vakantie gaat of naar het buitenland, zorg dat je altijd wegwerpluiers om te zwemmen meeneemt. Zwembaden verplichten je vaak om je kindje een zwemluier aan te trekken als je gaat zwemmen. Hoeveel je van deze soort luiers je meeneemt, hangt natuurlijk af van hoe lang je op vakantie gaat. Ga er voor het gemak vanuit dat je elke vakantiedag wel even met je kindje gaat zwemmen. Dus als je 14 dagen op vakantie gaat, dan neem je 14 zwemluiers mee. De kans is groot dat je niet elke dag gaat zwemmen, maar zo heb je in elk geval genoeg van deze wegwerpluiers bij je op vakantie.
Net zoals met gewone luiers en luierbroekjes gooien ook de Pampers Splashers zwemluiers hoge ogen. Ze zijn handig en praktisch in gebruik en bieden je kindje optimaal comfort en bewegingsvrijheid. Ook de zwemluiers van Kruidvat, Etos en de Huggies Little Swimmers bevallen veel kindjes en hun ouders goed.
Net als een gewone wegwerpluier of een luierbroekje gooi je je speciaal voor het zwemmen ontwikkelde luiers na het zwemmen weg bij het gewone afval. Het zwembad waardeert het zeer als je de vieze luier in een luierzakje doet, voordat je hem in de afvalbak dropt.
Vrijwel elk zwembad verplicht je om je kindje een zwemluier aan te trekken als hij nog niet zindelijk is. Wil je per se niet dat je kindje een zwemluier draagt? Informeer dan altijd eerst bij het zwembad of dit is toegestaan. Het is natuurlijk jammer als je hier pas bij het zwembad achter komt en geen speciale luiers om te zwemmen bij je hebt. Realiseer je wel dat het voor andere zwemmers erg prettig is als je kindje een zo'n luier draagt. Je bent tenslotte niet alleen als je met je kindje gaat zwemmen.
Ja, er zijn verschillende maten zwemluiers. Het is namelijk erg belangrijk dat een zwemluier goed (strak) aansluit op het lichaam van je kindje. Wanneer dit niet het geval is, dan kan er poep in het water terecht komen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Op de verpakking van deze luiers staat de maat aangegeven. De maat komt overeen met een bepaald gewicht, dus je ziet snel en gemakkelijk welke maat luier je voor jouw kindje nodig hebt.
Een goede voorbereiding is alles en daarom ligt het voor de hand om je kindje thuis vast zijn zwemluier aan te trekken. Doe dat vooral niet! Een zwemluier neemt namelijk geen vocht op. Je zal net zien dat je kindje onderweg naar het zwembad in de auto een plas doet. Trek hem dus thuis een gewone wegwerpluier aan en zijn luier om in te zwemmen pas in het zwembad.