Deal.nl
Categorieën
Categorieën
BabyBaby
HuishoudenHuishouden
Beauty & verzorgingBeauty & verzorging
Eten & drinkenEten & drinken
DierenDieren
GezondheidGezondheid
Gaming & SpeelgoedGaming & Speelgoed
ElektronicaElektronica

Bio-D wasmiddel

Bio-D wasmiddel

Oeps...

We hebben geen producten kunnen vinden die voldoen aan de door jou opgegeven filtercombinatie.

Pas de zoekopdracht aan voor nieuwe resultaten.

Onze app is live!

app-store
google-play
onze-app-is-live

Wat vind jij van bio-d wasmiddel?

Vind je deze categorie waardevol? Laat het ons weten zodat we een betere gebruikerservaring kunnen bieden. Druk op like of dislike om jouw stem te laten gelden.

0
0

Altijd de beste wasmiddel aanbieding!

Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in je wasmachine. Laat maar lekker draaien. Natuurlijk niet zonder wasmiddel, want anders blijft was, was. Ook jij hebt vast wel eens het gevoel dat je wasmachine overuren draait. Kun je nagaan hoeveel wasmiddel je eigenlijk gebruikt! Of je dat nu doet in de vorm van waspoeder, wascapsules of vloeibaar wasmiddel, je geeft er veel geld aan uit. Besparen op wasmiddel lijkt zo eenvoudig, want dat is toch altijd in de aanbieding. Klopt, maar hoe weet je nu of een aanbieding écht interessant voor je is? Met al die verschillende soorten wasmiddel en al die verschillende merken is hier best lastig achter te komen.

Deal.nl maakt schoon schip en vergelijkt de prijzen van alle soorten en merken wasmiddel. We rekenen alle prijzen terug tot de prijs van één enkele wasbeurt of wascapsule, zodat je altijd eerlijk vergelijkt. Je ziet meteen waar jouw wasmiddel het goedkoopst is en profiteert zo van de beste wasmiddel aanbieding van dit moment! Vergeet ook niet om de beste wasverzachter aanbieding te checken.

wasmiddel aanbiedingen
FAQ

Hoeveel wasmiddel moet je gebruiken?

We raden je aan om je te houden aan het doseeradvies dat je op de verpakking van elk wasmiddel aantreft. Het doseeradvies is gekoppeld aan bijvoorbeeld een was van 4-5 kilo. Het is goed om te weten dat dan niet de capaciteit van de wastrommel wordt bedoeld, maar het gewicht van je vuile wasgoed. Heb je een wasmachine met een grote trommel, dan doe je hier waarschijnlijk ook meer was in. Volg dan het doseeradvies voor ‘extra wasgoed’ op de verpakking. Wanneer je was niet heel erg vies is, kun je gerust met iets minder zeep toe dan dat het doseeradvies aangeeft.

In welk vakje van je wasmachine doe je het wasmiddel?

Je trekt het laatje van je wasmachine uit om er wasmiddel in te doen. Je ziet dat dit laatje is opgedeeld in drie verschillende vakken. Hoe weet je nu in welk vak het reinigingsmiddel hoort? In het grootste vak zie je het cijfer 2 of het Romeinse cijfer II staan. Dit is het vak dat je waarschijnlijk het meest gebruikt, want hier doe je het middel in voor de hoofdwas. In het vak met cijfer 1 of Romeinse cijfer I doe je wasmiddel als je een voorwas draait. In het derde vak tref je geen cijfer aan, maar meestal een symbool in de vorm van een bloem of ster. Dit is het vak waar je wasverzachter in doet. Of lees het artikel even dat we hierover hebben geschreven.

Wat gebeurt er als je teveel wasmiddel gebruikt?

Te veel wasmiddel gebruiken is schadelijk voor zowel je kleding als je wasmachine. Wat kleding betreft zorgt te veel van dit middel ervoor dat de vezels in je kleding worden aangetast. Het gevolg hiervan is dat kleuren minder lang mooi blijven en dat je kleding sneller slijt. Een teveel kan je wasmachine maar moeilijk verwerken. Hierdoor loop je het risico dat er ‘vetluis’ optreedt, een samenklontering van zeepresten, vet en huidschilfers. Dit stinkt niet alleen, maar kan ook de oorzaak zijn van schuim in je wasmachine. Om dit schuim weg te werken, zal de wasmachine extra moeten spoelen. Hierdoor verspil je water, energie en tijd.

Wat is beter voor de wasmachine: waspoeder of vloeibaar wasmiddel?

In dit geval is het één niet beter of slechter dan de ander. Het beste is om beide wasmiddelen met elkaar af te wisselen. Vloeibaar wasmiddel gebruik je voornamelijk voor het wassen op lage temperaturen, omdat de vloeibare variant sneller oplost dan waspoeder. Voor je wasmachine is het echter goed als je met enige regelmaat een heet programma draait. Gebruik zo’n programma bijvoorbeeld voor het wassen van handdoeken. Voor een heet programma is waspoeder meer geschikt dan vloeibaar. Niet alleen je was wordt schoon, maar het ‘reinigt’ ook je wasmachine.

Welk wasmiddel gebruik je voor zijdewasgoed?

Zijde is een prachtige stof, maar ook een kwetsbare. Zijde is namelijk een dunne stof en daar moet je dan ook zorgvuldig mee omgaan. Voor je zijdewasgoed kun je het beste een speciaal zijdewasmiddel gebruiken. In de meeste gevallen is dat een vloeibare variant, hoewel er ook waspoeder voor zijde verkrijgbaar is. Zijde kun je het beste met de hand wassen, maar in de wasmachine kan ook. Aanbevolen wasprogramma’s voor het wassen van zijde zijn het wolwasprogramma en het programma voor de fijne was. Er zijn ook wasmachines die een speciaal programma hebben voor zijde. Volg altijd het doseeradvies op de verpakking!

Welk wasmiddel kun je het best gebruiken voor het wassen van handdoeken?

Voor het wassen van je handdoeken kun je het beste waspoeder gebruiken. Waspoeder heeft namelijk een betere werking tegen schimmels en bacteriën dan andere wasmiddelen. Was je handdoeken op een heet programma van 60 graden en gebruik liever geen wasverzachter. Wasverzachter verkort de levensduur van je handdoeken.