Deal.nl
Drie winterse koffies om warm van te worden
Albert Jan In Eten & drinken op 26 dec 2024
Link gekopieerd

Van koffie krijg je niet snel genoeg, maar soms ben je wel eens toe aan iets anders. Zoals je vast wel weet, doet verandering van spijs eten. Of in het geval van koffie, drinken. Vandaar dat we je graag kennis laten maken met drie heerlijke koffies. Deze koffies passen goed bij de winter en warmen je helemaal op.

Winter dream coffee

Deze winterse koffie is niet alleen lekker om gewoon tussendoor te drinken, maar is ook de ideale koffie om op te warmen als je een frisse of koude neus hebt gehaald.

Voor twee personen heb je nodig: 2 kopjes espresso koffie, 200 ml chocolademelk, 100 ml melk (bij voorkeur volle melk), 1 plak ontbijtkoek (verkruimeld), 1 theelepel koekkruiden en 1 theelepel geraspte chocolade (puur).

Begin met de chocolademelk op te warmen en voeg hier de espresso en koekkruiden aan toe. Let erop dat je dit mengsel niet laat koken. Schuim de (volle) melk op en meng de geraspte chocolade met de verkruimelde plak ontbijtkoek. Zet twee koffieglazen -of bekers klaar en verdeel het chocolade-espresso mengsel hierover. Pak een lepel en schep daarmee het melkschuim op de ‘koffie’ en garneer af met de mix van geraspte chocolade en ontbijtkoek.

Café Latte Crème Brûlée

Bij het horen van de naam van deze winterse koffie, loopt het water je vast al in de mond. Want wie is er nu niet dol op crème brûlée? Deze koffie verzacht de winter meteen en is ook nog eens super eenvoudig te maken.

Voor twee personen heb je nodig: 2 kopjes espresso, opgeschuimde melk en vier eetlepels Monin Crème Brûlée siroop. Voor de garnering: slagroom, geraspte chocola, bruine suiker en caramelsaus.

Zet twee mooie koffieglazen neer en doe in elk glas twee eetlepels Monin Crème Brûlée siroop. Doe hier vervolgens de espresso op en roer even door, net zolang totdat het goed met elkaar is gemengd. Voeg nu de warme opgeschuimde melk al roerend aan de koffie toe. De finishing touch van deze winterse koffie bestaat uit een flinke dot slagroom waarop je de bruine suiker, geraspte chocolade strooit, gevolgd door de caramelsaus.

Kruidige winterkoffie

Deze koffie smaakt op zijn best na een winterse wandeling met familie of vrienden en brengt je snel weer op temperatuur.

Voor vier personen heb je nodig: 200 ml espresso, 400 ml water, 250 ml slagroom, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, een halve theelepel kardemom, 2 eetlepels gewone suiker en 30 gram bruine basterdsuiker.

Om de kruiden in deze koffie goed tot hun recht te laten komen, begin je met de kruidnagels en het kaneelstokje samen met de basterdsuiker in het water aan de kook te brengen. Laat het geheel ongeveer tien minuutjes trekken op zo laag mogelijk vuur. In de tussentijd klop je de slagroom stijf met de gewone suiker en de kardemom. Zet nu vier espresso’s (50 ml per stuk) en doe deze in een koffieglas. Haal de kruidnagels en het kaneelstokje uit het water en verdeel het water over de vier glazen espresso. Als allerlaatste garneer je deze kruidige koffie met een flinke toef slagroom.